شرکت دانش بنیان خرم بهار آتیس
khoram bahar new-163

آیا افزایش دوز کوددهی سبب رشد گیاه می‌شود؟

آیا افزایش دوز کوددهی سبب رشد گیاه می‌شود؟

گیاهان نیز مانند سایر جانداران موجوداتی زنده می‌باشند و برای رشد بهتر به یک سری شرایط خاص به علاوه میزان کوددهی مناسب نیاز دارند. این شرایط باید متناسب با میزان هر یک از نیاز‌های گیاهان در اختیار آنها قرار گیرد.

 

این به این معنی است که میزان زیاد از هرچیزی نه‌ تنها برای گیاه مفید نیست بلکه می‌تواند بسیار مضر نیز باشد. گیاهان در جذب عناصر موجود در خاک، نور خورشید، آب و سایر عوامل دیگر قادر به انتخاب نمی‌باشند. بنابراین نمی‌توانند از هر چیزی به مقدار مناسب جذب کرده و استفاده نمایند.

 

 

گیاهان به عاملی نیاز دارند که بتواند از هرچیزی به مقدار لازم در اختیار گیاه قرار دهد و چون این نیاز برخلاف تمام نیازهای گیاهان قابل رفع نمی‌باشد، زیست‌شناسان به آن عامل محدودکننده می‌گویند.

 

برخی تصور می‌کنند که افزایش دوز کوددهی باعث افزایش و تقویت رشد گیاهان خواهد شد. لازم است بدانید که کمبود یا بیش‌بود هرچیزی از جمله کوددهی رشد گیاهان را با اختلال مواجه خواهد کرد.

 

 

در این مقاله قصد داریم به شما توضیح دهیم که چرا فراهم بودن میزان مناسب از هرچیزی برای رشد گیاهان از اهمیت بالایی برخوردار است. با ما همراه باشید.

 

نماتدکش اگروهلث با مکانیسم اثری که دارا می‌باشد می‌تواند بالای 70درصد نماتدها را از بین ببرد.

 

 

افزایش دوز کود

عوامل موثر در رشد گیاهان

همانطور که گفته شد گیاهان برای ادامه زندگی نیازمند عواملی می‌باشند که کمبود یا بیش‌بود هر یک از این عوامل صدمات جدی به سلامت گیاه وارد می‌سازد. در زیر به برخی از این عوامل که کودها مهم‌ترین آنها می‌باشند اشاره کرده‌ایم:

 

نور مناسب

گیاهان برای ادامه زندگی نیاز به نور مناسب و کافی دارند. این نور می‌تواند از خورشید و یا منابع نور مصنوعی تامین گردد. گیاهانی همچون گیاه خیار زمانی رشد ایده‌آل خواهند داشت که در مقابل نور کامل خورشید قرار بگیرند. درحالی‌که برخی از گیاهان برای رشد بهتر نیاز به مقداری سایه دارند. کشاورزان و باغداران عزیز شما قصد پرورش هر گیاهی را که دارید، ابتدا می‌بایستی در رابطه با میزان نیاز آن گیاه به نور تحقیقات لازم را انجام دهید. بهتر است نور موردنیاز گیاهانتان را تا حد امکان از خورشید و در صورت نیاز از نورهای مصنوعی تامین نمائید.

خاک مناسب

خاک مناسب برای رشد بهینه گیاهان، خاکی است که میزان مواد آن همچون ماده آلی، ماسه، رس و سیلت در حد متعادل باشند. چنین خاکی بافت متوسطی خواهد داشت. اگر گیاه مدنظر شما به مقدار زیادی از مواد آلی احتیاج دارد می‌بایستی به خاک کمپوست و یا هوموس اضافه نمائید. همچنین در ارتباط با‌ میزان رطوبت مورد نیاز گیاه تحقیق نموده و شرایط ایده‌آل را برای خاک گیاهتان فراهم سازید.

آبیاری مناسب

آبیاری در کشاورزی و باغبانی یکی از مسائل مهم می‌باشد که باید به صورت درست و اصولی انجام شود و با توجه به منابع محدود آب در کشور و جهت جلوگیری از هدر رفتن آب و مصرف بهینه آن باید از روش های جدید آبیاری استفاده کرد.

 

 

تمدن‌های انسانی در گذشته کنار منابع آبی تشکیل می شد و برای آبیاری گیاهان از این منابع استفاده می‌کردند و آبیاری در آن دوران طبق روش‌های محاسبه شده، انجام می‌شد. امروزه دیگر آبیاری به روش‌های سنتی پاسخگوی زمین‌های کشاورزی بزرگ نمی‌باشد و به دلیل منابع محدود آبی و با پیشرفت تکنولوژی و سیستم‌ها و روشهای نوین آبیاری توسعه یافته است. ( به نام آبیاری تحت فشار).

 

 

میزان آب مورد نیاز گیاه برای رشد مناسب با در نظر گرفتن مقدار تلفات تبخیر و تعرق گیاه، نیاز آبی گیاه گفته می شود. مقدار نیاز آبی گیاه به میزان تبخیر و تعرق گیاه بستگی دارد و با توجه به اقلیم و شرایط آب و هوایی متفاوت، شرایط رشد گیاه و در نتیجه مقدار نیاز آبی گیاهان نیز متفاوت است.

 

دمای مناسب

رشد گیاهان به میزان زیادی وابسته به واکنش‌های بیوشیمیایی می‌باشد که این فرایندها بستگی زیادی به دما دارند. گیاهان به محدوده مناسبی از دما نیاز دارند. بنابراین لازم است که از میزان دمای مورد نیاز هر گیاه اطلاع داشته و آن را متناسب با نیاز گیاه تنظیم نمائید.

 

 

زیست‌شناسان طی تحقیقاتی به یک قانون در رابطه با دمای ناحیه رشد گیاهان پی برده‌اند و آن این است که اگر دمای ناحیه رشد را مقداری افزایش دهید که تقریبا به 70 درجه فارنهایت برسد رشد گیاهان به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

 

به عنوان مثال گیاهانی همچون گوجه‌فرنگی، فلفل و خیار در دمای بالا رشد بسیار خوبی خواهند داشت. برخلاف گیاهانی همچون کلم‌بروکلی که وابستگی شدیدی به دماهای پایین دارند.

مواد غذایی

گیاهان عناصر غذایی موردنیاز خود را از خاک تامین می‌کنند. لازم است که شما عناصر موردنیاز گیاهان را در اختیار خاک قرار دهید تا گیاه مواد غذایی را جذب نموده و تغذیه صحیحی داشته باشد.

 

گیاهان به 16 عنصر غذایی نیاز دارند. خاک بسیاری از این عناصر را در دسترس گیاهان قرار می‌دهد اما در صورت کمبود هرماده غذایی می‌توان کودهای حاوی این عنصر را تهیه نموده و به خاک اضافه گردد.

کوددهی کودهای شیمیایی

کودهای شیمیایی در افزایش رشد گیاهان نقش بسزایی دارند. کودها با سه عدد مشخص می‌شوند که این اعداد به‌ترتیب از چپ میزان نیتروژن، فسفر و پتاسیم را نشان می‌دهد. خاک حاوی عناصر زیادی است که برخی از این عناصر مفید و برخی مضر می‌باشند.

 

لازم به ذکر است که عناصر موجود در خاک نیاز گیاهان را به صورت کامل برطرف نمی‌کنند. زیرا ممکن است میزان عنصری در خاک کمتر از حد نیاز گیاه باشد. بنابراین نیاز است که حتما اقدام به تهیه آن دسته از مواد غذایی گردد که خاک باغ یا زمین فاقد آن می‌باشد. به این منظور ‌باید از مواد مکملی همچون کودهای شیمیایی استفاده گردد.

 

 

خاک غنی تمام نیازهای گیاهان را پوشش داده و آنها را تبدیل به گیاهانی پربار و محصولاتی باکیفیت خواهد کرد. نکته حائز اهمیت در این رابطه این است که تمامی گیاهان به میزان مشخص و یکسانی از هر ماده مغذی احتیاج ندارند.

 

 

نیاز گیاهان به مواد غذایی با یکدیگر متفاوت می‌باشد. به این صورت که ممکن است خاک باغ شما برای رشد یک گیاه بسیار مناسب باشد اما سبب رشد ضعیف گیاهان دیگر شود. دلیل این مشکل بیش‌بود یا کمبود خاک از نظر مواد غذایی برای آن گیاه می‌باشد.

 

 

در هنگام وقوع چنین مشکلی، می‌باید عناصر غذایی موردنیاز گیاه را با کودی مناسب در اختیار گیاه قرار داده و به این ترتیب خاک تقویت گردد.

 

 

گیاهانی وجود دارند که خود قادر به ریشه‌سازی نمی‌باشند و برای ساخت ریشه نیازمند چیز دیگری هستند و یا برخی از گیاهان برای رشد بهتر نیازمند ریشه‌هایی مقاوم می‌باشند. در چنین مواقعی می‌توان از محرک‌های قوی ریشه استفاده کرد.

 

 

اما یک راه دیگر استفاده از کودهای حاوی مواد غذایی می‌باشد. این کودها به صورت طبیعی باعث افزایش و بهبودی رشد ریشه‌ها می‌شوند. پتاسیم و فسفر دو عنصر بسیار مهم در تقویت و افزایش رشد ریشه‌ها می‌باشند.

 

 

این دو عنصر حیاتی گیاهان را در تولید ریشه‌های متراکم حمایت کرده و همچنین سبب مقاومت هرچه بیشتر ریشه‌های فعلی گیاه می‌شوند. بنابراین بهترین کود برای افزایش و تقویت رشد ریشه‌ها کود حاوی فسفر و پتاسیم خواهد بود. استفاده از این دو عنصر به افزایش باردهی و گلدهی درختان میوه نیز کمک شایانی می کنند.

نتیجه‌گیری

در این مقاله به بررسی عوامل دخیل در رشد گیاهان پرداخته و دانستیم که چرا گیاهان از هر چیزی به میزان مشخصی نیاز دارند.

 

درست است که کمبود هرچیزی رشد گیاه را با اختلالات جدی مواجه خواهد کرد، اما بیش‌بود آن نیز برای رشد گیاه مضراتی دارد. بنابراین لازم است که دررابطه با نیاز گیاهان به هرچیزی تحقیقات لازم را انجام داده و میزان مناسبی از مواد غذایی و سایر موارد را در اختیار آن قرار دهید.

یکی از مواردی که رشد گیاهان را با چالش مواجه می‌کند آفت نماتد می‌باشد که در نهایت منجر به نابودی گیاهان منجر خواهد شد. نماتدکش اگروهلث با مکانیسم اثری که دارا می‌باشد می‌تواند بالای 70درصد نماتدها را از بین ببرد.

میتوانید برای مشاهده و خرید کود کشاورزی از صفحه محصولات سایت ما دیدن کنید.

 

امیدواریم این مقاله از سری مقالات سایت خرم‌بهار آتیس برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد. شما را به خدای بزرگ می‌سپاریم.

آخرین مقالات

محصولات پر مصرف

کود نماتدکش اگروهلث
هیومیک اسید سیلیس دار
هیومیک اسید گوگرد دار
قارچکش بیوبار
کود میکروکامل
کود اسید آمینه

برچسب‌ها

اطلاعات تماس

  • تهران، شهرری، میدان هادی ساعی، جنب بانک مسکن، ساختمان صدف، طبقه اول، واحد6
  • 09128986620
  • info@atisco.ir