شاید شماهم علاقهمند به پرورش گل و گیاهان آپارتمانی در خانه هستید. این گیاهان علاوه بر اینکه پس از رشد کامل زیبایی چشمنوازی را به خانه هدیه میدهند، در حین رشد کردن و سرسبز شدن نیز زیباییهای خاص خود را خواهند داشت.
پرورش گل و گیاهان آپارتمانی با وجود تمام زیباییها و حس خوبی که به همگان منتقل میکند بسیار استرسآور نیز میباشد. درصورتیکه شما از نیازهای این گیاهان اطلاع کافی نداشته و یا در رسیدگی به آنها کوتاهی کنید رشد گیاهان با اختلال مواجه شده و شادابی از آنها روی برمیگرداند.
اکثر مردم در نگهداری از گیاهان آپارتمانی اشتباهات رایجی را تکرار میکنند که درنهایت با زرد شدن و نابودی گیاهان خود مواجه میشوند. اگر شما نیز در نگهداری از گیاهان خود دچار مشکل شده و یا میخواهید از بروز اشتباهات جلوگیری کنید و به بهترین نحو از گیاهان خود مراقبت به عمل آورید لازم است تا نکاتی را بدانید.
ما در این مقاله به بررسی چند مورد از اشتباهات عمده در نگهداری از گل و گیاهان آپارتمانی پرداختهایم و شما با خواندن این مطلب خواهید توانست به خوبی از بروز مشکلات جلوگیری کرده و صاحب گیاهانی شاداب باشید.
برخی تصور میکنند که هرس فقط مخصوص گیاهان باغی و زراعی است و گیاهان خانگی نیازی به هرس کردن ندارند و یا فکر میکنند از توانایی انجام آن برنمیآیند. بر خلاف تصور شما هرس گیاهان خانگی بسیار مهم است و به سادگی انجام میشود. کوتاه کردن قسمت اضافی گیاهان آنها را به رشد و گلدهی بهتر تشویق میکند. جدا کردن گلهای پژمرده و خشک شده باعث میشود گیاه شما دارای شکوفههای سالم و سرحالتری بوده و شکوفهها از اندازه مطلوبی برخوردار باشند.
عمل هرس بهتر است با ابزار مخصوص و یا با استفاده از قیچی انجام گیرد. برای شروع کار گیاهان را از فاصلهای نزدیک مورد بررسی قرار دهید. سپس برگها و ساقههای خشکیده و زردشده را برش دهید. لازم به ذکر است که گیاهان گلدانی سازگاری بسیار بالایی دارند اما درهرصورت هرس صحیح عملکرد آنها را به میزان زیادی افزایش داده و رشد آنها را بهبود میبخشد.
گیاهان آپارتمانی و گلدانی برخلاف گیاهان زراعی و باغی به مراقبت زیادی احتیاج ندارند. متاسفانه اکثر مردم در مراقبت از گل و گیاهان آپارتمانی وسواس زیادی به خرج میدهند و تصور میکنند با این کار گیاه را به رشد بهتر تشویق خواهند کرد.
اما این تصور صحیح نیست و یکی از عمدهترین دلایل از بین رفتن گیاهان آپارتمانی همین موضوع به خصوص در رابطه با آبیاری میباشد. آبیاری بیشازحد سبب پوسیده شدن ریشههای گیاه میشود.
گیاهان آپارتمانی بسیار مقاومتر از آنچه هستند که شما تصور میکنید و سازگاری بالایی با شرایط دارند و حتی در صورت بیتوجهی هم به رشد خود ادامه خواهند داد. البته نباید مراقبت از آنها را به کل متوقف نمائید. منظور این است که در مراقبت از گیاهان دچار وسواس نشوید و این موضوع جای نگرانی ندارد زیرا گیاهان خود در مواقعی به این شرایط نیاز دارند.
به عنوان مثال گیاهان فصلگرم در ماههای سرد سال به خصوص در زمستان به خواب رفته و نیازی به آبیاری نخواهند داشت. و حتی ممکن است تعدادی از برگهای آنها ریزش کند و دلیل این موضوع بیتوجهی نمیباشد و یک فرایند طبیعی است که گیاه باید طی کند. درواقع این اتفاق زمانی در گیاهان فصلگرم رخ میدهد که نور کافی به آنها نرسیده باشد.
بسیاری از مردم تصور میکنند که کوددهی زیاد به گیاهان اثرات مثبت بر رشد آنها خواهد داشت. این تصور اشتباه است و انجام این کار نهتنها رشد گیاه را بهبود نمیبخشد بلکه برای سلامت گیاه مضر نیز میباشد. گیاهان تمام مواد مغذی خود را از طریق فتوسنتز تامین میکنند و فقط به عناصری احتیاج دارند که خود قادر به تولید آنها نباشند. تهیه و مصرف کود الزامی نمیباشد مگر اینکه گیاه از کمبود مواد مغذی رنج ببرد و برای رشد کردن به سختی بیفتد.
کود کمپوست برای گیاهان آپارتمانی و هر نوع گیاه دیگری بسیار مفید میباشد. شما میتوانید خودتان با استفاده از دورریزهایی مانند پوست میوهها کمپوست تهیه کنید. علاوه بر کود کمپوست شما میتوانید از کودهای دیگر همچون کودهای شیمیایی نیز استفاده کنید. شما میتوانید جهت خرید کود کشاورزی و خرید نماتدکش غیرشیمیایی برای تغذیه گیاهان آپارتمانی با کارشناسان شرکت خرمبهار آتیس مشورت نمائید.
شاید برای شماهم پیش آمده باشد که پس از برگشت از مسافرت شاهد گیاهانی پژمرده در گلدان خود باشید. قطعاً دلیل وقوع این مشکل نرسیدن آب به گیاهان میباشد. درست است که آبیاری بیشازحد گیاهان آپارتمانی را دچار مشکل میکند اما این به این معنی نیست که این گیاهان به آب احتیاج ندارند.
گیاهان آپارتمانی نیز مانند سایر گیاهان به آب نیاز دارند و لازم است که به آبیاری این گیاهان به میزان کافی توجه شود. شما باید برای زمانی که به گیاهان دسترسی ندارید چارهاندیشی کرده و آب لازم را به آنها برسانید. یکی از راهکارهای این مسئله استفاده از سیستمهای آبیاری خودکار است.
در نگهداری از گیاهان آپارتمانی بسیار مهم است که هرازگاهی برای تامین نیازهای گیاه گلدان را عوض کنید و گیاه را در گلدان جدیدی قرار دهید. شاید جابهجایی گلدان برای برخی ترسناک باشد اما برای داشتن گیاهانی سالم ضروری است که این ترس را کنار بگذارید و با احتیاط عمل تعویض گلدان را انجام دهید. بهترین زمان تعویض گلدان اوایل فصل بهار میباشد.
اگر گیاه شما به میزان زیادی رشد کرده و فضای گلدان برای گیاه محدود میباشد لازم است که گیاه را به گلدانی دیگر منتقل کنید. هدف از تعویض گلدان فقط تامین فضای موردنیاز گیاه نمیباشد. گاهی اوقات گیاه به مواد دیگری جهت تغذیه احتیاج خواهد داشت که در چنین مواقعی ضروری است گیاه را به گلدان دیگری که ترکیبات موردنیاز گیاه را دارا میباشد انتقال دهید. در چنین شرایطی لازم است که گیاه مواد مغذی موردنیاز را از ترکیبات گلدانی جدید تامین کند.
رایجترین اشتباه مردم در نگهداری از گیاهان آپارتمانی عدم توجه به گردوغبار روی برگهای گیاه میباشد. گرد و غبار میتواند به میزان زیادی به گیاه شما آسیب برساند. برای این که بدانید گیاه شما گردوغبار گرفته یا نه میباید با دست خود به آرامی یکی از برگها را لمس کنید.
اگر شاهد وجود گردوغبار بر روی دستان خود شدید، پس زمان آن رسیده که گیاهان خود را پاکسازی کنید. گردوغبار نشسته بر روی گیاهان خود را جدی بگیرید. در صورت عدم توجه به این موضوع روزنههای گیاه مسدود شده و تنفس گیاه با اختلال مواجه خواهد شد.
در این مقاله سعی کردیم به بررسی رایجترین اشتباهات مردم در نگهداری از گل و گیاهان آپارتمانی بپردازیم. امروزه نگهداری این نوع گیاهان بسیار رواج پیدا کرده اما متاسفانه اکثر مردم اطلاعات کافی راجعبه مراقبت و نگهداری از این گیاهان ندارند و با مشکلاتی مواجه میشوند. نگهداری از این گیاهان بسیار ساده میباشد و شرایط خاصی را نمیطلبد. شما با تامین نیازهای این گیاهان از جمله آبیاری مناسب، خاک حاوی مواد مغذی، خرید کود کشاورزی مناسب، هرس و… گیاهانی شاداب خواهید داشت. امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. شما را به خدای بزرگ میسپاریم.