شرکت دانش بنیان خرم بهار آتیس

نکات مهم کشت و پرورش درخت نارنگی

نکات مهم کشت و پرورش درخت نارنگی

چه میزان در رابطه با پرورش درخت نارنگی اطلاعات داری؟ نارنگی جزو میوه‌های محبوب پاییزی است که از دسته مرکبات می‌باشد و طعم بسیار لذیذی دارد. پوست این میوه ابتدا به رنگ سبز بوده و پس از رسیدگی کامل به رنگ نارنجی درمی‌آید. این میوه خواصی مشابه با میوه‌های درخت پرتقال دارد.

 

 

نارنگی میوه‌ای طبع سرد بوده و در درمان امراض کبد و معده بسیار موثر است. این میوه سرشار از منیزیم است و مصرف آن عملکرد دستگاه عصبی و گوارش را به خوبی بهبود می‌بخشد. همچنین نارنگی به علت دارا بودن مقدار زیادی فسفر و کلسیم در استحکام بخشیدن به اسکلت و استخوان‌بندی بدن نقش بسیار مهمی دارد.

در این مقاله قصد داریم شما را با نحوه کشت و پرورش این میوه محبوب آشنا نمائیم. با ما همراه باشید.

درخت نارنگی

شماهم باغ نارنگیتون الوده به آفت نماتد شده؟ با استفاده از نماتدکش اگروهلث تا 70 درصد تعداد نماتدتو کاهش بده همچنین می‌تونید با برسی صفحه خرید کود کشاورزی خرم بهار آتیس از مابقی محصولات این شرکت دیدن کنید

خصوصیات و ویژگی‌های درخت نارنگی

از بارزترین ویژگی‌های درخت نارنگی همیشه سبز بودن آن است. ارتفاع این درخت ۴ الی ۴.۵ متر می‌باشد. گل‌های درخت نارنگی به‌صورت نر و ماده بوده و سفیدرنگ هستند. عمل گرده‌افشانی درخت نارنگی توسط حشرات انجام می‌گیرد. پوست میو‌ه‌های نارنگی بسیار نازک بوده و خاصیت جداشوندگی عالی دارند.

 

 

 

با اینکه نارنگی میوه‌ای مقاوم در برابر سرما است اما پوست‌نازک بودن آن باعث می‌شود قابلیت کشت در مناطق سرد را نداشته باشد. زیرا سرما منجر به خراب شدن میوه‌های آن می‌شود. نارنگی‌ها دارای اقسام مختلفی هستند و بر اساس ویژگی‌هایی که دارند به انواع مختلفی دسته‌بندی می‌شوند:

  • نارنگی‌های حقیقی که شامل نارنگی معمولی و نارنگی ساتسوما هستند.
  • نارنگی‌های هیبریدی بین‌گونه‌ای و درون‌گونه‌ای که شامل تانگورها و تانجرین‌ها می‌باشند.

 

 

افراد زیادی علاقه‌مند به کشت و پرورش نارنگی در منزل هستند زیرا میوه‌های این درخت خواص درمانی فوق‌العاده داشته و بوی آن نیز بسیار خوشایند می‌باشد. برای کشت درخت نارنگی اصول و قواعدی وجود دارد که می‌باید طبق همین اصول به کشت و پرورش درخت نارنگی بپردازید.

کشت و پرورش درخت نارنگی

 

نارنگی را می‌توان به روش‌های مختلف کشت کرد. شما می‌توانید با استفاده از هسته و یا نهال آماده اقدام به کشت و پرورش نارنگی نمایید. در زیر به بررسی چند مورد از شرایط موردنیاز جهت کشت نارنگی پرداخته‌ایم:

 

انتخاب مکان مناسب

اولین مرحله جهت کشت و پرورش نارنگی انتخاب مکانی مناسب می‌باشد. مکان انتخاب‌شده می‌باید نورگیر باشد. درخت نارنگی برای رشد ایده‌آل نیاز دارد تا روزانه ۶ ساعت در معرض نور خورشید قرار گیرد. نبود یا کمبود نور درخت را دچار توقف رشد می‌کند.

خاک مناسب

خاک بستر کشت نارنگی می‌باید از زهکشی بالایی برخوردار باشد. ایستایی آب رشد درخت نارنگی را دچار اختلال می‌کند. بنابراین اگر متوجه شدید خاک بستر کشت از زهکشی مناسبی برخوردار نیست از کشت نهال نارنگی در آن صرف‌‌نظر کنید. زیرا درخت در چنین شرایطی قادر به میوه‌دهی نخواهد بود. برای کشت نارنگی خاک لومی بسیار توصیه می‌شود.

انتخاب روش مناسب

کشت نارنگی از طریق هسته روش مطلوبی نیست زیرا میوه‌دهی آن حداقل ۴ الی ۷ سال به طول می‌انجامد. روش‌های دیگری وجود دارند که با به‌کارگیری آنها می‌توانید در کمترین زمان ممکن شاهد میوه‌دهی گیاه باشید.

کوددهی

نارنگی جزو گیاهانی است که در  مراحل مختلف رشد از جمله گلدهی و میوه‌دهی به مواد مغذی احتیاج دارد. جهت تامین مواد غذایی موردنیاز نارنگی می‌باید از کود مناسب استفاده کنید. کوددهی در صورتی که اصولی انجام شود سبب افزایش قابل توجه کیفیت محصولات خواهد شد.

 

 

 

همانطور که گفته شد نارنگی جزو دسته مرکبات بوده و تقویت درختان مرکبات از ابتدای کشت تا مرحله گلدهی و میوه‌دهی و برداشت محصول موضوعی بسیار حیاتی می‌باشد.

 

 

با به‌کارگیری برنامه کودی مناسب می‌توان به نتایج مطلوب دست یافت. جهت انتخاب و تهیه کود مناسب درخت نارنگی می‌باید میزان نیاز درخت به هر یک از مواد مغذی را مدنظر داشته و سپس اقدام به تهیه و خریداری کود نمائید.

کشت نارنگی در گلدان

اگر قصد دارید نارنگی را در گلدان پرورش دهید، ابتدا لازم است که گلدانی مناسب تهیه کنید. سپس کف گلدان موردنطر را با سنگ‌ریزه پر نمائید. حال روی این سنگ‌ریزه‌ها را با استفاده از ماسه پوشانده و مقداری کود اضافه کنید.

 

 

در پایان هم روی مواد را با خاک بپوشانید. با پیروی از این اصول خاک گلدان دارای قدرت زهکشی بالایی خواهد بود.

 

در مرحله بعدی برای مرطوب شدن خاک مقداری آب روی آن بریزید. سپس دانه‌ها یا بذور را در عمق ۳ سانتی‌متری خاک کاشته و جهت حفظ رطوبت خاک و سرعت بخشیدن به جوانه زدن دانه‌ها روی آن را با پلاستیک بپوشانید.

 

 

در آخر کار گلدان را به مکانی گرم و نورگیر انتقال دهید و به دانه‌ها و بذور فرصت بدهید تا جوانه بزنند.

آفات و بیماری‌های نارنگی

همانطور که می‌دانیم درختان میوه در معرض حمله انواع گوناگونی از آفات و بیماری‌ها قرار دارند. نارنگی نیز جزو میوه‌های آسیب‌پذیر می‌باشد. برای جلوگیری از بروز آفات و بیماری‌ها و صدمه دیدن میوه‌های نارنگی می‌باید اقداماتی صورت گیرد.

 

 

از جمله آفاتی که کشت نارنگی را دچار مشکل می‌کنند می‌توان سپرداران، شپشک‌ها، مینوز، نماتدها، پروانه برگ‌خوار و… را نام برد. نماتد از خطرناک‌ترین آفات نارنگی می‌باشد. برای تهیه نماتدکش و یا سم مناسب به منظور مبارزه با آفات پیشنهاد می‌کنیم به سایت شرکت خرم‌بهار آتیس مراجعه نمائید.

 

 

برخی اوقات لکه‌های قهوه‌ای رنگ ایجادشده بر روی مرکباتی همچون نارنگی سبب بروز انواع بیماری‌های قارچی می‌شود. علاوه بر بیماری‌های قارچی بیماری‌های دیگری نیز وجود دارند که منشا بروز آنها ویروس‌ها می‌باشند. از جمله این بیماری‌های ویروسی می‌توان به تریستزا، پسروز و ریزبرگی اشاره کرد.

بهترین کود برای درخت نارنگی

درخت نارنگی به دلیل تولید میو‌ه‌های آبدار و شیرین گزینه اکثر باغداران و کشاورزان برای انجام امور کشت‌وکار می‌باشد.

 

 

باغداران عزیز به این نکته توجه داشته باشید که برای برداشت محصول باکیفیت می‌باید به میزان کافی به تغذیه درخت نارنگی رسیدگی شود. عدم تعدل مواد مغذی به درخت نارنگی صدمات جدی وارد می‌سازد.

 

 

بنابراین لازم است که پیش از کوددهی آزمایش خاک انجام داده و طبق نتایج حاصل‌شده اقدام به تهیه کود مناسب و تزریق آن نمائید.

از عوامل دخیل در میزان کوددهی درخت نارنگی می‌توان به سن درخت اشاره کرد. هر چه درخت جوان‌تر باشد میزان کوددهی بیشتری را می‌طلبد.

 

 

انتخاب کودی که تمامی مواد مغذی موردنیاز گیاه نارنگی از جمله نیتروژن، پتاسیم، فسفر و سایر ریزمغذی‌ها را داشته باشد، در جهت حفظ شادابی و داشتن برگ‌هایی سرسبز و براق به گیاه کمک زیادی می‌کند.

 

 

استفاده از کود کلسیم سبب تولید برگ‌هایی سالم و کود نیتروژن نیز سبب تولید میوه‌هایی خوش‌طعم و رنگ شده و رشد درخت را تحریک می‌کند.

بهترین زمان مصرف هر کود

بهترین زمان جهت استفاده از کودهای حاوی نیتروژن پیش از ورود گیاه به مرحله رشد زایشی است. به این نکته توجه داشته باشید که مصرف بیش‌ازحد کود نیتروژن در این مرحله از رشد گیاه منجر به تاخیر در باردهی درخت خواهد شد.

 

 

میزان نیاز درختان مرکبات به فسفر در حد پتاسیم و نیتروژن نمی‌باشد. به همین دلیل توصیه می‌کنیم برای کوددهی به درختان نارنگی از کودهای NPK که حاوی پتاسیم و نیتروژن بیشتری هستند استفاده کنید.

 

 

از دیگر کودهای مناسب جهت کوددهی به درختان مرکبات می‌توان به کودهای نیتروپلاس اشاره کرد. مصرف این کود به صورت گرانوله مواد مغذی را کندتر و به‌ صورت مداوم به درخت می‌رساند.

 

 

توصیه می‌شود عمل کوددهی به درختان نارنگی را در ابتدای فصل پاییز، اواخر فصل زمستان و با اواسط فصل بهار انجام دهید.

نتیجه گیری

در این مقاله سعی کردیم به صورت مختصر به نحوه کشت و پرورش درخت نارنگی بپردازیم. در ادامه برخی از آفات و بیماری‌های مهم این گیاه را معرفی کرده و به بررسی نیازهای کودی درخت نارنگی پرداختیم.

 

 

هنگام کوددهی به درختان میوه همیشه این نکته را مدنظر داشته باشید که استفاده از بهترین کودها جهت سرعت بخشیدن به رشد درخت زمانی موثر خواهد بود که در زمان مناسب مصرف گردد. علاوه بر آن ضروری است که از یک برنامه کودی مناسب پیروی کنید زیرا کوددهی غیراصولی باردهی درخت را دچار اختلال می‌کند.

 

 

پیشنهاد می‌کنیم برای تهیه کود مناسب درخت نارنگی به سایت شرکت خرم‌بهار آتیس مراجعه کرده و با کارشناسان این شرکت مشورت نمائید. شما را به خداوند بزرگ می‌سپاریم.

آخرین مقالات

محصولات پر مصرف

کود نماتدکش اگروهلث
هیومیک اسید سیلیس دار
هیومیک اسید گوگرد دار
قارچکش بیوبار
کود میکروکامل
کود اسید آمینه

برچسب‌ها

اطلاعات تماس

  • تهران، شهرری، میدان هادی ساعی، جنب بانک مسکن، ساختمان صدف، طبقه اول، واحد6
  • 09128986620
  • info@atisco.ir