شرکت دانش بنیان خرم بهار آتیس

آشنایی با جلبک دریایی و کاربرد آن در کشاورزی؟

آشنایی با جلبک دریایی و کاربرد آن در کشاورزی؟

جلبک دریایی که دارای فواید منحصر‌به‌فرد و کاربردهای فراوان می‌باشد در صنایع مختلف از جمله داروسازی، کشاورزی، رنگرزی و … مورد استفاده قرار می‌گیرد و همچنین در حفظ سلامتی انسان‌ها نقش بسیار موثری دارد. یکی از صنایعی که جلبک دریایی در آن پرنقش بوده و استفاده‌های فراوان دارد صنعت کشاورزی می‌باشد.

یکی از آفات مهم کشاورزی، که این روزه تبدیل به معضل برای کشاورزان مناطق مختلف کشور شده است آفت نماتد می‌باشد. نماتدکش خرم بهار آتیس با تاثیر بر انواع نماتد سبب کاهش تعداد نماتدها و نابودی بالای 70 درصد این آفت خواهد شد. برای مشاهده محصولات و خرید کود کشاورزی می‌توانید به فروشگاه خرم بهار آتیس مراجعه نمایید.

جلبک دریایی در کشاورزی

جلبک دریایی در گروه گیاهان دریایی قرار می‌گیرد و به گیاهان آبزی گفته می‌شود که محل زندگی آنها در اطراف برکه‌ها، اقیانوس‌ها و دریاچه‌ها می‌باشد. جلبک‌ها به دو دسته کلی جلبک زرد و جلبک سبز تقسیم می‌شوند و انواع مختلفی دارند. آنها خواص و فواید منحصربه‌فردی دارند و حاوی عناصر بسیار مغذی و ضروری از جمله منیزیم، پتاسیم، مس، سلنیوم، روی، آهن، ید و… می‌باشند و از این‌رو به عنوان کود مغذی در صنعت کشاورزی استفاده می‌شود.

در این مقاله قصد داریم توضیحاتی راجع‌به خواص جلبک دریایی در اختیار شما قرار دهیم. با ما همراه باشید.

خواص و فواید جلبک دریایی

خواص جلبک دریایی بسیار فراوان و بی‌نظیر است. علاوه بر مواد معدنی و عناصری که گفته شد جلبک دریایی دارای ویتامین‌های بسیاری می‌باشد که از جمله آنها می‌‌توان به ویتامین‌های A، B، C، K  و E اشاره کرد. جلبک دریایی درمانگر امراض گوناگونی همچون سرطان، اضافه‌وزن، مشکل هضم، قند خون، مشکلات چشم، التهاب و… است و در کل در حفظ سلامت انسان‌ها بسیار موثر می‌باشد.

جلبک‌های دریایی در کشاورزی نقش بسیار موثری دارند. نقش جلبک دریایی در کشاورزی آنقدر پررنگ و مهم است که به عنوان یک کود ارگانیک در زمین کشاورزی به کمک شما می‌آید تا به نتایج عالی دست یابید. این محصول علاوه بر اینکه مقاومت درختان و گیاهان را در برابر عوامل بیماری‌زا افزایش می‌دهد، سبب حاصلخیزی هرچه بیشتر درختان شده و اثرگذاری بالایی بر کیفیت محصولات کشاورزی خواهد داشت.

اثرات جلبک دریایی بر رشد گیاهان

همانطور که در بخش مقدمه گفته شد جلبک دریایی جزو جدایی‌ناپذیر از صنعت کشاورزی است و اثرات فوق‌العاده‌ای بر گیاهان و درختان دارد. در زیر به چند مورد از اثرات جلبک دریایی بر رشد گیاهان اشاره کرده‌ایم:

 

کمک به افزایش رشد ریشه‌ها

با کاهش دما ریشه گیاه در جذب آب و مواد معدنی  و مواد مغذی ناتوان مانده و کمبود مواد غذایی گیاه را دچار اختلالاتی می‌کند. همچنین در اثر کاهش دما عمل سنتز برخی ویتامین‌ها به‌خصوص آدنوزین تری فسفات به شدت کاهش یافته و به کاهش رشد ریشه گیاه می‌انجامد. با وجود جلبک‌های دریایی مشکلات ناشی از کاهش دما را می‌توان به خوبی کنترل کرد. زیرا جلبک‌های دریایی حاوی هورمون‌های گیاهی همچون بتائین و مانیتول هستند که از تنش دمایی جلوگیری به عمل آورده و درنتیجه از بروز اختلال در ریشه گیاه و رشد پایین ریشه‌ها جلوگیری می‌شود.

کمک به افزایش سبزینگی گیاه و افزایش فتوسنتز

استفاده از عصاره ریزجلبک‌ها به صورت محلول‌پاشی بر روی گیاهان عمل فتوسنتز در گیاه را افزایش داده و سبب تولید نشاسته و قند خواهد شد. این ریزجلبک‌ها همچنین با بهبودی بخشیدن به فرایند کلروفیل‌سازی توسط گیاه، مانع از زرد شدن برگ‌ها می‌شوند.

 

 

مقاوم‌سازی سیستم دفاعی گیاه

طی مطالعاتی مشخص شده که جلبک‌های دریایی خاصیت‌های ضدقارچی و خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارند که این خواص جلبک‌ها سبب مقاوم‌سازی سیستم دفاعی گیاهان می‌شود.

مقاوم‌سازی گیاهان در برابر استرس با به‌کارگیری ریز جلبک‌ها

استفاده از عصاره جلبک‌های دریایی مزایای زیادی دارد. بهره‌گیری از آنها موجب افزایش هرچه بیشتر مقاومت گیاهان در برابر تنش‌های محیطی همچون افزایش یا کاهش دما، خشکی و شوری می‌شود. جلبک‌ها با استفاده از هورمون‌های گیاهی که از جمله آنها می‌توان بتائین و مانیتول را نام برد، تعادل اسمزی سلول‌ها را حفظ کرده و سبب می‌شوند سلول‌ها نیز آب خود را حفظ کنند. با این کار سلول‌های گیاهی در برابر خشکی استرس نشان نخواهند داد.

کاربرد الیاف موجود در جلبک‌های دریایی

طی تحقیقات و آزمایشات صورت‌گرفته توسط دانشمندان و متخصصان مشخص شده که جلبک‌های دریایی حاوی الیاف زیادی می‌باشند. این الیاف و فیبرها نقش بسیار مهمی در حفظ و افزایش رطوبت خاک دارند. از این‌رو کمک شایانی به حفظ رطوبت و نرم شدن خاک می‌کنند و همچنین سرشار از مواد معدنی و عناصر مغذی کمیاب هستند.

کود وایتافرای 30 درصد

همانطور که گفته شد کشاورزان از جلبک دریایی به دلیل خواص و عناصر مغذی که دارد به عنوان کود در زمین‌های کشاورزی بهره‌ می‌برند. از جمله این کودها می‌توان کود جلبک دریایی وایتافرای 30 درصد را نام برد. این کود غنی‌شده با مقدار زیادی عصاره جلبک دریایی می‌باشد و حاوی مواد مغذی فراوان است. این کود با خاصیتی که دارد ریشه‌های گیاهان و درختان را قوی ساخته و رشد آنها را بهبود می‌بخشد.

کود وایتافرای 30 درصد یک کود ارگانیک محسوب می‌شود و عناصر مغذی بلوکه‌شده در خاک را  آزاد می‌کند و به‌این‌ترتیب رشد گیاهان را افزایش داده و به‌عنوان یک کود محرک برای رشد درخت و گیاه شناخته می‌شود. کشاورزان عزیز می‌توانند از این کود برای افزایش و ارتقای رشد گیاهان و بهبود کیفیت و برداشت انبوه محصولات استفاده نمایند.

استفاده از این کود درختان و گیاهان را در برابر شرایط مختلف آب‌و‌هوایی و تنش‌های محیطی مقاوم می‌سازد و مزایای فراوانی دارد. بهبودی بخشیدن به روند رشد گیاهان از مهم‌ترین مزیت‌ این کود می‌باشد. کود جلبک دریایی وایتافرای 30 درصد با افزایش رشد ریشه‌ها و درنتیجه افزایش تولید محصول به شما کمک خواهد کرد تا در زمانی کوتاه به سودآوری قابل‌توجهی دست یابید.

در زیر چند مورد از خواص کودهای حاوی جلبک دریایی را آورده‌ایم.

  • کمک به افزایش جوانه‌زنی گیاهان در حال شکوفایی
  • افزایش عمر مفید محصولات در صورت بهره‌مندی از کود 15 روز پیش از برداشت
  • افزایش طول عمر گل‌ها در صورت اسپری کردن کود 2 روز پیش از جدا کردن گل‌ها از زمین
  • افزایش عملکرد و کیفیت محصول در صورت استفاده از عصاره جلبک دریایی
  • کمک به جذب بالای مواد معدنی از خاک توسط گیاهان و افزایش مقاومت در برابر بیماری‌ها و سرمازدگی

نتیجه‌گیری

همانطور که گفته شد جلبک‌های دریایی به دلیل این که سرشار از مواد مغذی و معدنی می‌باشند در صنعت کشاورزی مورد توجه فراوان قرار دارند. این جلبک‌ها فواید زیادی بر سلامتی گیاهان دارند که در این مقاله به تعدادی از آنها اشاره کردیم.

 

از دیگر فایده‌های جلبک‌های دریایی می‌توان به کاهش عوامل بیماری‌زا همچون آفات و قارچ‌ها اشاره کرد. محصولات به‌دست‌آمده از جلبک‌ها به میزان چشمگیری در صنعت کشاورزی مورد استفاده قرار گرفته و به افزایش کیفیت و عملکرد محصولات کشاورزی کمک شایانی کرده‌اند.

شما کشاورزان عزیز برای کوددهی به گیاهان می‌توانید از جلبک دریایی و فرآورده‌های آن استفاده نموده و اثرات شگفت‌انگیز آن را طی مدت کوتاهی مشاهده نمائید. امیدواریم مطالب ارائه‌شده برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد و با مطالعه این مقاله به آشنایی قابل توجهی از جلبک‌های دریایی رسیده باشید. شما را به خدای بزرگ می‌سپاریم.

آخرین مقالات

محصولات پر مصرف

کود نماتدکش اگروهلث
هیومیک اسید سیلیس دار
هیومیک اسید گوگرد دار
قارچکش بیوبار
کود میکروکامل
کود اسید آمینه

برچسب‌ها

اطلاعات تماس

  • تهران، شهرری، میدان هادی ساعی، جنب بانک مسکن، ساختمان صدف، طبقه اول، واحد6
  • 09128986620
  • info@atisco.ir